Hjem / Blog / FÅ HJÆLP TIL AT SOVE MED ESSENTIELLE OLIER
FÅ HJÆLP TIL AT SOVE MED ESSENTIELLE OLIER

FÅ HJÆLP TIL AT SOVE MED ESSENTIELLE OLIER

Hvis du kæmper med at falde søvn, er du absolut ikke alene. Svimlende 45 % af danskerne kæmper med at falde i søvn mindst en gang om ugen, der er altså rigtig mange der bare ligger og vender og drejer sig mange gange før de falder i søvn. Hvis du er en af dem, ved du hvor træls det kan være at ligge i sengen og bare ikke være i stand til at komme i drømmeland. Det eneste du tænker på er hvor travlt du får på arbejde i morgen eller hvilke de planer du har lagt, hvilket bare gør det endnu svære at falde i søvn.

Der findes utroligt mange anbefalinger derude til hvordan dit kan slukke dit overaktive sind og bare falde hen i en dyb søvn.

 • Sænke farten, især før sengetid, sørg for at gør dig klar til at sove.
 • Reducere eksponering af blue light
 • Meditere
 • Drop kaffen efter 17

Men hvis alt andet ikke lykkedes er der her et nyt forsøg, som for rigtig mange har virket utroligt godt og givet dem en dejlig behagelig ro om aftenen, lidt ligesom at bliver vugget i søvn da du var lille.

Æteriske olier kan bruges på en række forskellige måder og giver en række fordele afhængigt af den essentielle olier, du bruger. Det gør dem til et meget alsidigt, naturligt redskab, der kan føjes til din værktøjskasse om natten.

Hvordan kan essentielle olier hjælpe mig med at sove?

Æteriske olier hjælper dig primært med at sove gennem aromaterapi. Aromaterapi bruger naturlige ekstrakter, nemlig æteriske olier, til at fremme mentalt og fysisk velvære. Det er en gammel praksis, der findes i mange kulturer - så selvom det undertiden ser ud til at være overalt og måske synes lidt trendy, kan du være sikker på, at det er en afprøvet og gennemtestet metode.

De præcise virkninger af aromaterapi afhænger af den essentielle olie, du bruger, men generelt er grunden til, at æteriske olier kan have så stor indflydelse på dig, den samme.

Indånding af æteriske olier giver dem mulighed for at passere fra din mund eller næse gennem resten af ​​din krop. Når partiklerne af æterisk olie i din krop kommer til hjernen, påvirker de det limbiske system. Dette betyder igen, at du muligvis vil opleve en dejlig behagelig positiv effekt på alt lige fra dine følelser til din puls.

Men det er gode nyheder for dig! For hvis du føler dig lysvågen inden sengetid, kan æteriske olier hjælpe dig ved at fremme god søvn. Der er en række forskellige måder at opnå fordelene ved aromaterapi, og at vælge den rigtige til dig er en vigtig del af at tilføje æteriske olier til din rutine.

Sådan bruges æteriske olier

Der er en række måder, hvorpå du kan indarbejde æteriske olier i din aftenrutine for at hjælpe dig med at falde i hurtigere i søvn og opnå en mere afslappet nats søvn. 

Brug en æterisk olie diffuser 

Brug af en essentiel olie diffuser er en af ​​de mere almindelige måder at opnå fordelene ved essentielle olier på.

Essentielle oliediffuserer findes i mange forskellige farver og former, så det er ikke noget klodset udstyr, der ødelægger din æstetik - du kan nemt finde en diffuser, der passer til din livsstil og supplere din indretning, hvis det er et problem. Nordic diffuser kommer bl.a. med en løsning der dækker dine behov, den har et minimalistisk design som passer ind i det skandinaviske hjem, utrolig nem at anvende, blot et tryk på knappen og du er i gang med at diffuse og gøre dit hjem til en dejlig behagelig terapizone.

Essentielle diffusere er meget nemme at bruge, selv for ikke kendere. Din diffuser har et vandreservoir, som du fylder op til påfyldningslinjen. Derefter tilsættes et par dråber af dine valgte æteriske olier i vandet. Mængden af olier, afhænger af din personlige præference og størrelsen på din diffusers vandtank. Ultralyds diffuseren, diffuser vandet og olieblandningen igennem lydløse vibrationer, så de passer perfekt til når du skal sove.

Ved at bruge en diffuser opnår du fordelene ved de essentielle olier og aromaterapi, og som en bonus vil dit værelse dufte guddommeligt.

 

Nordic diffuser

Påfør æteriske olier på dit sengetøj

Hvis en diffuser ikke er noget for dig, kan du også bruge æteriske olier til at hjælpe dig med at sove ved at påføre dem på din pude. Du kan sætte den ønskede mængde af essentielle olier og vand i en sprayflaske eller forstøver. Når du har fyldt din sprayflaske, sprøjter du det ganske enkelt bare på dit sengetøj med den essentielle olieblanding.

Hvis du har en følsom hud og er bekymret for en negativ reaktion, skal du bare sprøjte på undersiden af ​​puden. På denne måde opnår du fordelene ved beroligende aromaterapi uden olien kommer i kontakt med din hud Hvis du vil være endnu mere grundig, kan du tilføje et par dråber æterisk olie til dit yndlingsvaskemiddel, så hver gang du kryber til køjs, får du en duft af din valgte essentielle olie.

Påfør direkte på din krop 

Selvom ufortyndede æteriske olier kan være meget irriterende, når de påføres direkte på din hud, kan de også være sikre at bruge når de fortyndes med vand eller en bærerolie som jojoba eller kokosolie.

Du kan også købe æteriske olier, der allerede er fortyndet og er sikkert at påføre direkte på huden. Du kan endda købe roll-ons- eller lotioner, der er infused med afslappende æteriske olier. Tilføj et par dråber af din foretrukne olieblanding og gnid det forsigtigt på dine trykpunkter, bag dine ører, på dine tindinger (pas dog på ikke at komme for tæt på dine øjne!) Eller på dine håndled kan gøre, hvilket kan have en dejlig afslappende virkning og forhåbentligt nok til at du falder stille og roligt i søvn. 

Når du har valgt hvilken fremgang du vil anvende, mangler du bare at finde ud af, hvilke æteriske olier du vil bruge. Du er selvfølgelig ikke begrænset til kun én! Du kan vælge dine foretrukne olier for at skabe en blanding, der er perfekt tilpasset dine behov. 

Æteriske olier, der fremmer søvn

Der er mange æteriske olier, der kan hjælpe dig med at sove bedre, og de fungerer på forskellige måder. At finde den ideelle æteriske olie til dig handler lige så meget om fordelene ved hver enkelt olie, som det handler om din oplevelse med den olie. Du bliver muligvis nødt til at eksperimentere lidt for at finde din ideelle kombination: en der både er effektiv og dufter fantastisk og endda nok til at du ser frem til at komme i seng hver nat. Men vi vil med glæde komme med et par anbefalinger til hvad der forhåbentligt kan give dig en bedre søvn. 

Følgende æteriske olier indeholder ingredienser, der fremmer en afslappet søvn og menes at have en naturlig beroligende virkning på din krop. De er nogle af de bedste æteriske olier til at skabe en hurtig tur til drømmeland.

 • Lavendel æterisk olie.
 • Æterisk olie fra romersk kamille
 • Jasmin æterisk olie 

Der er mange andre æteriske olier, der menes at have en beroligende virkning på kroppen. Hvis det er stress, der holder dig vågen om natten, vil disse olier hjælper, når du bare vil koble helt af efter en lang og stressende arbejdsdag.

 • Bergamot æterisk olie
 • Ylang Ylang æterisk olie

Andre essentielle olier bruges til at fremme mentalt og fysisk velvære. Hvis du har svært ved at slå dine tanker og bekymringer fra inden du skal sove, kan disse olier hjælpe dig med at skabe en rolig mental tilstand, hvilket gør det meget lettere for dig at falde i søvn. 

 • Sandeltræ
 • Cedertræ
 • Salvie
 • Rosmarin

 

 

Konklusion

Søvn er utroligt vigtig for dit mentale og fysisk velvære, derfor må du ikke gå på kompromis med den. Søvnløshed ødelægger dit humør såvel som dit fysiske helbred. Det kan gøre dig irritabel, glemsom og ufokuseret, for ikke at nævne at det påvirker dit nervesystem og endda blodtryk. Så ikke at få nok søvn kan være et stort problem! Men æteriske olier er helt naturlige og kan fremme det mentale og fysiske velvære, du har brug for til at få en god nats søvn. 

De er også en alsidige at bruge. Der er en lang liste med essentielle olier at vælge imellem, og hver enkelt har et væld af sundhedsmæssige fordele, for ikke at nævne de mange måder, du kan vælge imellem for at inkorporere æteriske olier i din daglige rutine. Nordic essentielle olier indeholder en 12 forskellige essentielle olier, som hver kan bidrage til af forbedre din dagligdag og fremme en god søvn. Uanset hvad dine problemer, præferencer eller livsstil er, er der helt sikkert en æterisk olie for dig.