Hjem / Blog / Hvordan hænger essentielle olier og følelser sammen?
Hvordan hænger essentielle olier og følelser sammen?

Hvordan hænger essentielle olier og følelser sammen?

Hvis du har hørt nogle af fordelene ved æteriske olier og vil lære mere om magien ved aromaterapi, er du kommet til det rette sted! Mange mennesker er lidt skeptiske overfor fordelene ved æteriske olier i starten. Men bare fordi noget er naturligt, betyder det ikke, at det ikke er effektivt.

Faktisk viser essentielle olier at noget taget direkte fra naturen kan være yderst gavnligt for dit humør og dit generelle helbred. Så her er alt hvad du behøver at vide om æteriske olier og dine følelser:

Hvad er æteriske olier?

Æteriske olier ekstraheres fra forskellige planter og afgiver en vis essens afhængigt af kilden. De bliver normalvis dampet eller presset og du kan bruge mange dele af planten i disse processer heriblandt blomsten, blade, bark eller endda frugten. Tro det eller ej, men en lille flaske æterisk olie kræver mange kilo fra planten for at producere.

Kan æteriske olier påvirke dine følelser? 

Æteriske olier lugter ikke bare fantastisk, men de kan faktisk tilbyde reelle sundhedsmæssige fordele, når det kommer til følelser og humør. Essentielle oliemolekyler finder sin vej igennem din næse og interagerer med dine sensoriske neuroner.

Disse neuroner sender signaler til hjernens limbiske system. Det limbiske system består af din amygdala, hypothalamus, hippocampus og andre vigtige komponenter.

Tilsammen er disse komponenter i høj grad ansvarlige for at regulere følelser, adfærd, hukommelse, læring og motivation. Afhængigt af den specifikke type æterisk olie kan din krop reagere på forskellige måder. Det kan enten frigive endorfiner, der hjælper dig med at slappe af, serotonin, der hjælper med at berolige dig, eller noradrenalin, der fungerer som et stimulerende middel og giver dig energi.

Essentielle olier

 

Specifikke æteriske olier og deres virkning på dine følelse

Når det er sagt, har ikke alle æteriske olier den samme effekt på. For eksempel, får nogle essentielle olier dig til at slappe af og beroliger hjernen. Andre er gode til at stimulere hjernen og hjælpe dig med at komme i gang. Så afhængigt af hvad du leder efter, skal du kende effekten af ​​forskellige essentielle olier på din hjerne og krop, så du kan bruge dem korrekt til altid at være i godt humør.

Her er en hurtig guide til et par specifikke æteriske olier, og hvordan de kan få dig til at føle: 

Lavendelolie er en fantastisk stressaflastende æterisk olie, der hjælper dig med at slappe af. Den er også fantastisk til at fremme søvn og bekæmpe stress og bekymringer, der kan bidrage til søvnløshed. 

Bergamotolie hjælper med at løfte dit humør, så du har det bedre og oplever en form for fred. Dette er ideelt til folk, der arbejder i miljøer med meget stress, der kan skabe unyttige bekymringer, selv når de er hjemme igen. 

Roseolie hjælper med at reducere adrenalinniveauet og kan virkelig hjælpe dig, hvis du skal performe på arbejdet, til eksamen eller noget helt tredje som en date. Ved at mindske dit nervesystemsaktivitet kan du forblive rolig og bevare overblikket i bestemte situationer.  

Ylang-ylang æterisk olie hjælper med at reducere følelsen af angst, nedsætter forhøjet blodtryk og kan endda reducere din kropstemperatur. Alt dette kombineret kan give dig en følelse af dit gamle ”jeg”. 

Pebermynteolie er en fantastisk stimulerende æterisk olie, der kan hjælpe dig med at komme over den trætte periode på kontoret hen på eftermiddagen uden at indtage 5 kopper kaffer. Denne olie fremmer koncentration og mental skarphed, så du altid kan yde dit bedste. 

Citrusolie er en anden stimulerende olie, som booster dit humør og din koncentrationsevne og giver dig en dejlig behagelig følelse af overskud. 

Rosmarinolie hjælper også med at stimulere nervesystemet og kan øge fokus og hukommelse.

Diffuser Essentielle olier

 

Hvordan bruges æteriske olier til følelser?

Der er flere forskellige måder, hvorpå du kan anvende essentielle olier. Her er vores favorit: En diffuser, er måske den bedste måde at opleve effekten ved aromaterapi. Når du bruger en diffuser skal du blot hælde noget vand i og dryppe din favoritolie i og tænde for den, så gør den resten af arbejdet.