Hjem / Blog / Sådan kan essentielle olier hjælpe imod allergi
Sådan kan essentielle olier hjælpe imod allergi

Sådan kan essentielle olier hjælpe imod allergi

Tilstoppet næse? Ondt i halsen? Våde øjne? Sæsonen for pollenallergi er lige startet og hvis du ikke føler dig helt klart kan du med fordel læse mere om et par tips og tricks til hvordan essentielle olier kan hjælpe dig med din trælse allergi.

Og vi gider hvertfald ikke rende rundt og se sådan her ud, hver gang vi træder et skridt ud af døren.

Du har sandsynligvis prøvet et væld af forskellige former for medicin, men almindeligt medicin fra apotek hjælper aldrig helt.

Men bare rolig! Du er ikke alene.

Heldigvis findes der alternativer, til hvordan du kan komme af med den konstante nysen. Har du nogensinde prøvet aromaterapi og æteriske olier til at hjælpe med at lindre nogle af dine værste symptomer? Højst sandsynligt ikke.

Pollen allergi

Hvordan kan æteriske olier hjælpe imod pollenallergi?

Æteriske olier har været brugt i flere årtusinde, med deres ”helbredende kræfter” og som en måde at lindre både fysiske og mentale problemer på. 

De kan være meget gavnlige for vejrtrækningen og immunforsvaret, som er specifikt målrettet, når allergien opstår.

Æteriske olier kan dog også forårsage allergiske reaktioner.

Dette fremkommer oftest når olien bliver anvendt på huden. På grund af den høje koncentration af olien er det meget vigtigt at sikre, at din olie er fortyndet nok til at undgå bivirkninger. Dem med følsom hud bør være særligt forsigtige og starte med at bruge olien i små mængder for at overvåge reaktionen fra din hud.

Hvilke æteriske olier fungerer bedst til allergier?

Der er mange forskellige allergier og derfor forskellige måder at behandle dem på, som du sandsynligvis er klar over. Men hvis du leder efter allergi, er de nedenstående essentielle olier dem, der er mest gavnlige for reaktioner forårsaget af allergi og høfeber.   

Citronolie 

Citron olie fokusere både på at booste dit immunforsvar men også hjælper også med at lindre symptomer for pollenallergi, der måtte påvirke din vejrtrækning og eller blokering af bihuler samt hvis du nyser.

Lavendelolie 

Lavendel æterisk olie har vist sig at indeholde naturlige antihistamin egenskaber, hvilket medicin fra apoteket bestræber sig på at efterligne, på baggrund af dets evne til at berolige kroppen. Disse egenskaber kan du opnå ved at indtage lavendelolie igennem luftvejene eksempelvis via en diffuser. 

Eukalyptusolie

Eukalyptusolie er en anden essentiel olie, der hjælper rigtig god mod allergi, da den hovedsageligt fokusere på at lindre irriterede luftveje. Det er dog også en god olie at blande med andre dufte, da det også styrker immunforsvaret. 

Kamilleolie

Den mest almindelig måde at indtage kamille på er via te. Kamille er elsket for sine afslappende egenskaber, men den har også vist sig at effektivt reducere allergisymptomer forbundet med luftvejene og reaktioner set på huden, som nældefeber.

Essentielle olie imod pollen allergi

Hvad er de forskellige måder at bruge æteriske olier på?

Der findes forskellige måder du kan indtage æteriske olier på. Den ene er hvor du anvender den på huden sammen med en bæreolie og den anden er via en diffuser, som vi vil komme nærmere ind på. 

Brug af olier på huden.

Brug af essentielle olier på huden er en af ​​de nemmeste måder, du kan opnå hurtige resultater på. Aktuelle olier findes normalt i geler, lotioner, balsam og andre slags cremer, men hvis du vælger at lave din egen, skal du sørge for at fortynde din olie så meget som muligt med en bærerolie som jojoba eller kokosolie. Efterfølgende kan du anvende den på det område hvor du oplever en allergisk reaktion.  

Brug af en olie diffuser

Essentielle oliediffusorer spreder den ønskede essentielle olie i rummet og gør at du kan slappe af og indånde den æteriske olie og opnå effekten. Diffusorer tager en blanding af vand og et par dråber olie for at skabe en let dis, der fordeler den essentielle duft naturligt rundt i rummet. Den er et must-have til ethvert hjem. 

Heldigvis er vores Nordic Diffuser tilgængelig for dig! De er ikke kun stilfulde og utroligt holdbare, de indeholder også syv forskellige LED-farver, en ETL-sikkerhedscertificering og en automatisk sluk funktion, efter at din olie- og vandmix er løbet tør! Den kører også i op til 13 timer uden at stoppe, hvilket garanterer et stressfrit miljø for dig. 

Allergi

Konklusion

Afslutningsvis er æteriske olier en beroligende DIY-måde at hjælpe med at reducere symptomer på allergi som en løbende næse, kløende øjne og den trælse nysen og det er helt uden at bruge medicin. De kan hjælpe dig på længere sigt med dit mentale og fysiske helbred og dermed hjælpe eventuelle allergiske symptomer, der måtte opstå i fremtiden.